21. 12. 2014

Instax Mini 7s - FujiFilm

Jednoduchý, jeden z prvních Instantních fotoaparátů na trhu od firmy Fujifilm. Instax mini 7s (white) nabízí základní funkce, jednoduché ovládání, automatický blesk a pohon, který zajišťují čtyři ,,tužkové baterie".


Při testování tohoto typu jsme nenarazili na něco, co by nás vysloveně nadchlo  nebo naopak zklamalo. Dnes již zastaralejší typ Instaxu, ale pořád plnohodnotně sloužící. Dají se s ním vymýšlet skvělé a kreativní instantní fotografie. Jako tradičně, do MINIho 7s musíte koupit film s deseti fotkami, velikost fotek odpovídá velikosti kreditní karty. Fotoaparát je poháněn tužkovými bateriemi (4xAA), které by měly vydržet 20 balení filmu.

  • První krok - ručně vysunout objektiv, tímto zatažením také spustíte fotoaparát. Rozsvítí se led nastavení.
  • Druhý krok - Instax mini 7s nabízí čtyři funkce světelnosti ( DOMEČEK - pro focení v základních světelných podmínkách. MRÁČEK - zhoršené světelné podmínky. SLUNÍČKO - jasné světelné podmínky a JASNÉ SLUNÍČKO - velmi jasné počasí, dostatek světla. 
  • TŘETÍ KROK - najít v hledáčku váš cíl pro fotografii a stisknutím spouště vyfotografovat váš cíl.


Po vyvolání vaši fotografie z instaxu vyjede klasicky bílá fotka, která se do několika sekund zbarví do jasných barev. Pro rychlejší zbarvení doporučujeme fotografii po vyvolání uschovat do temnějších míst (např.: do kapsy nebo do peněženky). O fotografii není potřeba se nijak bát, fotografie vydrží prakticky vše, pouze se trochu pomačká, ale na kvalitě snímku se nic nezmění. 

Obsah balení: Instax Mini 7s, 4x AA baterie, poutko na zápěstí a manuál

Závěrečné hodnocení:

  • Tomi: Jak jsem se mohl přesvědčit, měl jsme v ruce už i lepší fotoaparáty než je  "sedmička". Ale to je pochopitelné, jakou dobu už je mini 7s na trhu. Při používání, ale nebyl žádný problém, fotky byly podle očekávání, fotoaparát má jednoduché ovládání, žádné zbytečně složité nastavování. Doporučuji pro holky do kabelky - na párty budete jistě za hvězdu večera.
  • Miky: Chcete-li si pořídit něco co Vám nezatíží váš rozpočet a přitom mít foťák, kterým ohromíte okolí? Kupte si určitě "7Sko"! Focení s ním zvládne i ten největší nešika a zároveň i technický neandrtálec. Postup k vytvoření snímku je tak jednoduchý. Vysunete objektiv, zamíříte pomocí hledáčku cíl a stisknete spoušť. Instax MINI 7s je ten pravý společník pro každou příležitost.

























Děkujeme za spolupráci Homobot.cz

3 komentáře:

  1. Uvažuji, že si tento foťák pořídím, spíš jenom na takové občasné vyfocení něčeho, s přáteli a tak :) Ani jsem neočekávala, že by to byl nějak extra super foťák, ale opravdu se mi líbí typ foťáku a za tu cenu si myslím, že je to super..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, tento Instax bude skvělí společník, pro tyto případy jak uvádíš! Myslím že budeš spokojená. Tak ať to dobře fotí, když tak zašli nějaké foto na ukázku, rádi mrkneme :-) díky Instantní Kluci

      Vymazat
  2. Jéé, ten je roztomilý, fakt se mi hrozně líbí. Docela mě zaujal. :)
    Marky > little-me.blog.cz

    OdpovědětVymazat