23. 11. 2014

FujiFilm Instax Mini 8 (Yellow)


Další Instax, který jsme vyzkoušeli opět spadá do série ,,Mini". Instax Mini 8 od FujiFilm je velice oblíbeným instantním fotoaparátem především u něžného pohlaví, díky barevným variacím, které právě "osmička" nabízí. Velkou výhodou je lehké ovládání a dostupnost fotoaparátu na trhu.





S ,,osmičkou" jsme vyfotili několik balíčků filmů, většinou fotka dopadla podle očekávání. Lehké ovládání, příjemně padne do ruky a během chvilky jsme měli hotový výsledek v ruce. Příjemně na nás také zapůsobila žlutá barva instaxu, která vzbuzovala největší dojem právě u ,,kamarádek". Jak je již známé, velikost fotek odpovídá velikosti kreditní karty a výsledek je vidět za pár sekund. Fotoaparát je poháněný klasickými tužkovými dvěmi bateriemi, které jsou všude dostupné. Baterky bez problému vydrželi při našem focení a prozatím nebyl žádný důvod výměny. Fotoaparát je vybavený automatickým bleskem, ostření od 0.6m až nekonečno, není proto problém vyfotit s tímto instaxem portrét, ale například i krajinu.


Funkce:

Otočný ovladač nastavení jasu:
Instax mini 8 automaticky určuje nejlepší hodnotu jasu pro pořízení snímku a příslušnou kontrolkou Vás informuje o vhodném nastavení. Otočte ovladač nastavení jasu do polohy označené kontrolkou a foťte.

Domeček: fotografování v místnosti, nebo v noci
Mráček: fotografování v snížených světelných podmínkách
Sluníčko( polojasno): fotografování v proměnlivém počasí
Sluníčko: fotografování v jasném slunečném počasí
Hi-Key: fotografie bude výrazně jasnější - prosvícenější


stačí pouze tři kroky a během okamžiku máte v ruce Vaší vybarvenou fotografii.....
  1. tlačítkem vedle objektivu vysunete objektiv a tím fotoaparát spustíte
  2. fotoaparát vám automaticky vybere nejlepší funkci pro fotografování, stačí pouze otočit ovladač do polohy označené kontrolkou
  3. poté stačí vybrat váš cíl a stisknutím spoušti vyvolat Vaší instantní fotku, kterou budete mít do pár vteřin v jasných barvách v ruce


V balení kromě Instax mini 8 naleznete také: poutko v barvě fotoaparátu, 2ks AA baterii, návod a makro předsádku.

Výhody:

  • jednoduché ovládání, plně automatizovaný
  • dvě tužkové baterie (malá váha foťáčku)
  • poutko
  • Hi-Key mod
Nevýhody:
  • chybí závit na stativ
  • nelze vypnout blesk















Závěrečné hodnocení:


Tomi: Instax mini 8, další zajímavý kousek od FujiFilm. Podle mého názoru, cena odpovídá kvalitě. Jednoduchý Instax, který dokáží ovládat i děti. Fotoaparát je ve všem automatický, žádné zbytečné nastavování, fotoaparát si vždy najde to co uzná za vhodné.


Miky: Další z řady MINI, který je opět jedním slovem SUPER. Instax MINI 8 je ideálni volbou pro ty, co chtějí ještě vice zaujmout své okolí a ohromit nejen fotografiemi, ale i barevným sladěním s oblečením. Jedná se tedy o skvělý doplněk na Párty.







Děkujeme za spolupráci s Homobot.cz

3 komentáře:

  1. Odpovědi
    1. Děkujeme za komentář, ano, foťák je kvalitní, také jsme byli spokojený :-)

      Vymazat
  2. Skvelý príspevok, o kúpe tohto instaxu rozmýšľam už dlhšie, len ma odrádza cena náplne. Možno raz. :) Skvelé fotky!

    OdpovědětVymazat