11. 8. 2014

Fujifilm Instax MINI 90

Malý a přesto technicky propracovaný instantní fotoaparát - fotky ihned v ruce, do několika sekund vyvolány. V současné době je to maximum, co můžete v řadě MINI pořídit.

První dojem na vás udělá jeho „RETRO“ vzhled, který věrohodně napodobuje  kov a kůži.  Na rozdíl od jiných modelů v řadě MINI je 90ka určena spíše pro již zkušenější  fotografy. Na  Instaxu se dá nastavit mnoho funkcí pro expozice, které volíme pomocí tlačítka MODE (oslava, děti, krajina, dvojitá expozice, nekonečno), déle se dá nastavit výkonný blesk (trvalé zapnutí, červené oči,  vypnutí), samospoušť , režim jasu (L - světlé, L+  - světlejší, D - tmavé) a nakonec režim macro. Všechny volby se zobrazuji na displeji, který je rozdělen na dvě okénka. Druhé podstatně menší zobrazuje stav počtu snímků.  Pro zapnutí „devadesátky“  slouží páčka z čelní strany, je však nutné jí přidržet. Jako všechny MINI tak i 90ka má dvě spouště. Přední spoušť lze použit jako zrcátko pro dnes fenomenální selfie. K pohonu foťáku slouží dobíjecí  akumulátor a jeho stav je zobrazen na displeji. Fotky, které vyvolá ihned vyjíždějí z boku Instaxu, jsou velké asi jako platební karta a vejdou se s přehledem do peněženky. Z jedné kazety získáme 10 snímků. V balení spolu s Instaxem MINI 90 se nachází ramenní popruh, akumulátor a nabíječka.

Výhody:

  •   Samospoušť
  •  Stativový závit
  • Velká množství funkcí
  • Otočný ovladač na přepínání režimů
  •   Možnost vypnutí blesku

Nevýhody:

  • Uchycení ramenního popruhu
  • Umístění spouštěcí páčky
  • Nepodsvícený displej

Možnosti režimů MODE

  •  Oslava - umožňuje zachycení pozadí i fotografovaného objektu v adekvátním světle.
  • Děti - tento režim využíjete při focení v nezhoršených světelných podmínkách (šero, zatažená obloha...) a pohybujcích se předmětů (děti, zvířata...).
  • Krajina - nejlepší režim na focení na větší vzdálenost (3m až nekonečno).
  •  Dvojitá expozice - tento režim umožňuje dostat na jednu fotografii dva záběry. Nejdřive vyfotíme výraznější část fotografie a poté její pozadí.
  • Nekonečno - pří focení zůstává závěrka otevřena (nejdéle na 10 vteřin) po celou dobu, kdy držíte stisknutou spoušť. Můžete tak pořídit atraktivní noční snímek či zachytit skvětelné linie.























Závěrečné hodnocení 



Miky: Jste nároční a hledáte skladný instax, který uspokojí vaše nároky? Tak právě MINI 90 je ten pravý pro Vás. I já jsem jeden z těch, co chtějí za své peníze to nejlépe vybavené, ale i přesto to neznamená, že je to nejlepší volba. Luxusní vzhled jen umocňuje tu exkluzivitu instantního focení.  Když jsem s ním chodil mezi lidi byl jsem často dotazován, co to mám za pěkný kompaktní fotoaparát? Finále je asi takové, pokud jste hračičkové a máte rádi instantní focení, pořiďte si Instax MINI 90.

Tomi: Focení s Instaxem mě bavilo hned od začátku, začínal jsem s MINI 25 a byl jsem nadšený. Člověk moc nevěděl co od toho čekat, postupem jsem chtěl, ale poznávat víc. Myslím, že Instax mini 90 je přesně to co jsem chtěl vyzkoušet. Zajímalo mě, jak se dají na Instaxu nastavovat různé mody, které dokáží dokreslit skvělou atmosféru fotky. Určitě výhodou je pro mě vypnutí blesku, mám rád pravé světlo, ne to vytvořené bleskem  nebo světly. Dále mě baví originální vzhled, ten jistě na první dojem zaujme všechny. Jsem rád, že se mi dostala 90ka pod ruku, je to ,,hračka" se, kterou mě baví si hrát,...






Děkujeme za zapůjčení HOMOBOT.cz - eshop s instantními fotoapatraty.

3 komentáře:

  1. Ahoj :) před týdnem jsem objevila kouzlo tohoto fotoaparátu a byla jsem doslova unešena a schylovalo se ke koupi do té doby, než jsem našla kolik stojí kinofilm.. Přijde mi to jako velká investice navíc, aby mě fotka vyšla na cca 20,-.. Polaroid Z 2300 je už vychytanější hračka a ty kinofilmy vyjdou zhruba na 25 dolarů 50 papírů... (tj.cca 10kc/foto). Očekávám velký boom ohledně instatních fotografií, tak nevím co čekat od fujifilmu - např. zlevnění kinofilmu apod. Je to reálné? Pokud by se sem dostali výrobci z číny, od kterých čekám do budoucna nějaké fotoaparáty, má vůbec smysl kupovat ted nějaký instax? Pokud ne, budu aspoň vyčkávat takový model, jako je právě instax 90 neo classic, se svým skvělým vzhledem a bez obřího barevného lcd! :) Pokud se tím prokoušete, prosím, odpovězte, díky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, děkujeme že se na nás obracíš s dotazem :-) Pokud mohu mluvit za sebe :-) já měl Instax mini 90 už 2x vypůjčený, vím tedy už co od toho čekat. Vždy jsem s ním byl spokojený. Ano, cena filmu není nejlevnější, ale musíš brát v potaz, že fotka je do pár sekund vyvolána, a jak sama říkáš, je to Boom, tudíž je jasné že cena bude vyšší. Nedokážu na 100% říct jak se bude měnit cena filmů ale řekl bych že se cena nesníží tak razantně rozhodně do několika let. Tento Instax je zaručená kvalita. U Polaroidu co uvádíš si nejsem jistý kvalitou, tak aby si byla spokojená? :-). Nyní víme že v brzké době příjde na trh podobný instantní fotoaparát ( něco jako Instax WIDE 210) jak bude přesně vypadat zatím nevíme. Dalé bude Instax mini 90 i v jiných barvách. Spolupracujeme s e-shopem www.homobot.cz který doporučuji. Sleduj různé akce a nabídky které se na tomto e-shopu často vyskytují. :-) Snažil jsem se tak nějako odpovědět na dotaz :-) doufám že jsem trochu pomohl, pokud bude další dotaz, neváhej a kontaktuj nás :-) Hezký den.
      Sleduj také stránku na facebooku - Instantní kluci kde často dáváme čerstvé informace co se týče Instax a Polaroidu :-)

      Vymazat
  2. čau. v japonsku jsou filmy o poznání levnější 20 ks za cca 230,- Kč , tak pokud máte někoho kdo to muže dovézt tak je to možnost jak snížit náklady... a foták je tam mimochodem levnější také ( a ne jenom tento, ale všechny )

    Zde odkaz. pokud nerozumíte tak google chrom vam to přeloží...

    http://www.amazon.co.jp/FUJIFILM-%E3%82%A4%E3%83%B3%E3%82%B9%E3%82%BF%E3%83%B3%E3%83%88%E3%82%AB%E3%83%A1%E3%83%A9-%E3%83%81%E3%82%A7%E3%82%AD%E7%94%A8%E3%83%95%E3%82%A3%E3%83%AB%E3%83%A0-20%E6%9E%9A%E5%85%A5-INSTAX/dp/B0000C73CQ/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1448595863&sr=8-2&keywords=instax+mini90

    OdpovědětVymazat