30. 7. 2014

Spas - producent a rapper

SPAS - producent a začínající rapper, který se už pět let zabývá skládáním hudby. Nyní začíná s rappem a jak on sám říká pro ostré slovo si nejde daleko!


Zdravím všechny příznivce mého blogu. Na začátku prázdnin jsem si konečně pořídil nový objektiv na portréty. Nikon 50mm f/1.8 AF-S jsem si zamiloval už před několika měsíci, kdy jsem ho měl vypůjčený, ale nyní je už můj a já se pokusím posunout moje focení zase o něco dál. Netrvalo to ani moc dlouho a já dostal první příležitost vyzkoušet objektiv na nové zakázce. Ozval se mi můj dlouholetý kamarád Filip z Prahy. Když napíšu Filip, nikomu to nejspíš nebude nic říkat, ale co když vám prozradím, že si říká SPAS. Pražský borec, který spolupracuje již s řadou známých jmen. Vydal své vlastní producenské CD s názvem Long Way EP a v poslední řadě zarapoval společně s Rustym  věc, kterou pojmenovali Feťáci. Se Spasem jsme se dohodli na spolupráci a vyjeli jsme na Pevnost Dobrošov, která se nachází kousek nad Náchodem. Zde jsou zpřístupněné poválečné bunkry. Pro Spase to bylo zase něco nového, ale myslím, že se popral s touto rolí opravdu skvěle. Rád jsem s ním spolupracoval a myslím, že to nebyla poslední věc, kterou jsme spolu udělali.













Nikon D5100
Nikon 50mm f/1.8 AF-S
Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6g ED VR
Upraveno: Lightroom 5
Pomůcky: bez pomůcek


6 komentářů:

  1. Hezké fotky. Ale dej si občas pozor na pár věcí. Na první fotce je škoda že jsou useknuté boty, vím že s 50 to není až tak jednoduché uhlídat, ale opravdu pozor. A pak na druhé by bylo lepší kdybys vyrovnal zábradlí do horizontu. Ale teprve se učíme, jen tak dál. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Vendula Jirmannová: A ty jsi jako profi fotografka?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To řekl kdo? To že jsem amatérka přeci neznamená, že nemůžu poradit, nebo snad to je jinak a pletu se? :)

      Vymazat
    2. Né, ale příjde mi vtipný jak jako "amatérka" můžeš někoho ze stejného průmyslu upozornovat na nějaké chyby. :-) Každej se učí a hlavně to co jsi napsala za nedostatky, mě příjde jako hovadina ale budiž. Dneska to hold už chodí tak, že někdo dostane od rodičů foták, založí fb profil s názvem Photography a začne si říkat fotograf. :-))))))

      Vymazat
    3. Pokud mi chceš ještě něco sdělit, napiš mi osobně a ne jako anonym. Ráda Ti vše vysvětlím a objasním. :) Ano, dostala jsem od rodičů foťák, jelikož jsem fotila už asi 4 roky před tím na kompakty a nestačili mi. Zrcadlovku mám skoro dva roky a stránku si založila až teď, po 6 letech učení a focení. Fotografka si neříkám. :) Napiš mi osobně a promluvíme si, s anonymem si lámat hlavu více nebudu. :)

      Vymazat
  3. Milá Vendulko,
    četl jsem tvůj článek na blogu. Moc hezky si to napsala, úplně mě to dojalo, ale rád bych něco podotkl. Obhajuješ se, že nejsi ta rozmazlená holčička se zrcadlovkou, ale říkám si zda-li si vůbec ty články po sobě čteš. Nevím, teď je ti nějakých 16 let? Dobře.. první foťák ve 12 letech. Za čtyři roky si dostala 4 fotáky a ani na jeden sis nevydělala vlastní rukou, všechny ti jak ty sama píšeš, přivezl táta a říkáš, že nepůsobíš rozmazleně? To je slušný skóre ne? 4 roky = 4 foťáky. A teď bych tě mohl i citovat dokonce: "Opět čas plynul a přinesl mi opět nový fotoaparát." Ale já tu samozřejmě nejsem od toho abych někoho soudil, je to tvoje věc jak ty žiješ, ale jen zapni mozek a čti si po sobě občas co napíšeš a než začneš kritizovat. K tomu focení se u tebe už asi nemá smysl vyjadřovat.. v dnešní době je to nastavené tak, že úspěch=peníze. Sice je hezký, že blogerky ti žerou ty tvoje fotky, ale co sem si tak projížděl tvoji stránku na fb, nemáš co kecat tady do práce Tomášovi. Samozřejmě musím uznat, že některé fotky se mi od tebe líbili o tom žádná. Ale jsou tam i fotky, které dle mého názoru stojí za prd. Mě jen štve, že někdo jako ty se tady snaží Tomáše upozorňovat na nějaké nedostatky. Ten tvůj první komentář se dal podat zcela jinak. Možná kdyby ses nad tím zamyslela a podívala s nadhledem, uvědomila by sis to. Podle mě každý se učí, stejně tak jako já, ale nikdy bych si nedovolil napsat to co ty. Určitě na tenhle komentář nebudeš odpovídat, protože se s anonymem přeci nezahazuješ takže ti přeji hezký zbytek týdne a hodně zdaru v focení.

    Čus

    OdpovědětVymazat