22. 7. 2014

FujiFilm Instax Mini 25 (white)



Dnes bych vám rád představil malý Instax od firmy FujiFilm. Jedná se o instantní fotoaparát - fotky ihned v ruce, do několika sekund vyvolány.
 Instax padne do každé ruky díky jednoduchému tvaru, a proto je s ním každé focení taková zábava.Je skladný a pro přepravu stačí i malá kabelka či taška. Fotky, které vyvolá ihned vyjíždějí z boku Instaxu, jsou velké asi jako platební karta a vejdou se s přehledem do peněženky. Z jedné kazety získáte 10 snímků. Pro obsluhu slouží tři tlačítka a dva spouště, z čehož jedna je na čelní straně. Přední spoušť slouží společně se zrcátkem na objektivu pro focení selfie. Na fotoaparátu lze nastavit světelnost (L - světlé, D - tmavé), trvalé použití blesku a dále funkce krajina. V balení se navíc nachází řemínek na ruku a malá přídavná čočka na macro focení. Pohonem fotoaparátu jsou dvě baterie CR2, které jsou menší, lehčí než klasické tužkové baterie a mají i větší výdrž cca 300 fotek. Výměna nové kazety s filmky je stejně jednoduchá jako focení samo.  


Výhody:                                                             
  • velikost fotoaparátu
  • snadná obsluha
  • zrcátko na objektivu
  • barevné varianty těla

Nevýhody:
  • malé kukátko
  • chybí závit na stativ 
  • není možná samospoušť 
  • nelze vypnout blesk

Závěrečné hodnocení: 
  • Miky: Mini Instax je skvělým parťákem pro každodenní používání. Jeho velmi snadná obsluha bude vyhovovat všem. Výsledek je vidět pár sekund po vyfocení. Tělo je plastové, přesto zpracování není nijak laciné. Skvěle se hodí pro nenáročné a méně zkušené ,,fotografy". Focení s ním jsem si zamiloval. 

  • Tomi: Měl jsem tu možnost vyzkoušet Instax Mini v různých podmínkách, jak v rozdílném počasí, tak i v různém prostředí. Díky jeho jednoduchému ovládání jsem byl vždy s výsledkem spokojený. Každý kdo viděl fotku vyvolanou tímto instaxem byl mile překvapen, zaskočila ho rychlost zachyceného momentu a kvalita fotek. Vždy když jsem vzal Instax Mini 25 mezi přátele, vyvolával velký obdiv a zájem. Vřele doporučuji mladším a méně náročným uživatelům.







8 komentářů:

  1. ten fotoáparát chcem ... tak dlho ho hladám
    kde by sa dal kúpiť ??

    www.allmoblog.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, přímo zde na blogu mám odkaz na Firmu HOMOBOT se kterou spolupracujeme, takže vřele doporučuji.

      Vymazat
  2. Budou i nějaké další recenze na polaroidy v nejbližší době? Už pár měsíců uvažuji nad koupí, ale pořád se nemůžu rozhodnout, po kterém sáhnout. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, děkujeme za komentář. Nyní testujeme Instax mini 90, brzy bude článek na toto téma ;-) takže určitě je na co se těšit ;-)

      Vymazat
  3. Tenhle fotacek je strasne roztomily:) V budoucnu si ho planuju koupit:) Mas zajimavy blog:)'

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě doporučuji ;-) je to skvělá věc ;-) jinak děkuji za názor :-)

      Vymazat
  4. už jsem uvažovala o pořízení, ale viděla jsem pouze vysoké ceny u tohohle foťáku... nevíte, kde by se to dalo sehnat levně ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, jsem rád že se na nás obracíš s dotazem. :-) Náš blok spolupracuje s e-shopem www.homobot.cz . Tento e-shop doporučuji, mám dobré zkušenosti, a vím jak zboží od nich vypadá. Takže doporučuji. Ceny Instaxů nastavuje celosvětový trh, proto si myslím že jsou ceny skoro vždy na Českém trhu podobné. Pokud bude i další dotaz, není problém nás zase kontaktovat. :-) Hezký den.

      Vymazat